Werkwijze

1e anamnese

Allereerst maken we een afspraak voor een uitgebreide 1e anamnese, een vraaggesprek van zo’n 1,5uur. Tijdens deze afspraak vraag ik u veel over uw klachten, maar ook over uw ziektegeschiedenis en uw voeding en leefgewoontes. Afhankelijk van de klachten kan ik ook lichamelijk onderzoek doen, zoals de huidklacht bekijken / de buik luisteren en voelen / de bloeddruk meten / een urinetest doen / etc.

Analyse en Behandelplan

Na deze afspraak gaat u naar huis en ga ik aan de slag om een analyse en behandelplan te maken.

Oplevering behandelplan

Als ik deze klaar heb (altijd binnen een week) krijgt u mijn behandelplan. Aan u de keuze of u hem persoonlijk toegelicht wilt krijgen bij mij in de praktijk, of liever per mail opgestuurd krijgt.

Behandeling

Wanneer u aan de behandeling wilt beginnen, bestel ik de eventuele middelen (fytotherapie) en laat die bij u thuis bezorgen. Soms horen er behandelingen in de praktijk bij uw therapie plan. In dat geval maken we de afspraken hiervoor.

Vervolgconsult

Na 6 weken zie ik u altijd graag terug voor een vervolgconsult, deze duurt maar 30min (evt langer i.c.m. een behandeling). Daarin bekijk ik in hoeverre de therapie aanslaat, of we de therapie bij moeten stellen, misschien heeft u nog vragen, of nieuwe klachten.