Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van mijn therapie. Als een mens gezonder wil worden is het vaak belangrijk ook iets aan het voedingspatroon te doen.
Mijn voedingsplan zal er in ieder geval op gericht zijn dat de cliënt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij proberen we belastende en schadelijke voeding te vermijden. Bovengenoemde is vaak een algemeen verhaal, maar daar komt nog veel meer bij kijken. Bij ieders temperament en ziekte is andere voeding heilzaam of belastend en in ieders leven en met ieders persoonlijke voorkeur ontstaat er altijd een geheel individueel voedingsplan, inclusief voorbeeld dagmenu.
Soms zijn de veranderingen heel simpel, kan iemand met een paar eenvoudige aanpassingen toch een groot verschil maken voor zijn/haar gezondheid.
Soms is het nodig tijdelijk bepaalde voedingsmiddelen weg te laten, maar altijd is de behandeling erop gericht om aan het eind van een traject weer alle voeding te kunnen eten. Ondertussen bouwen we met o.a. kruiden de spijsvertering weer op, waardoor die voedingsmiddelen toch weer verdragen worden.